Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Πορεία διαμαρτυρίας Τρίπολη-Αθήνα 16-17 Ιουλίου

Το Σάββατο και Κυριακή 16 & 17 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί πορεία πολιτών από όλη την Πελοπόνησο με ποδήλατα αλλά και με οποιοδήποτε άλλο μέσο επιθυμεί ο καθένας (μοτοσυκλέτα,αυτοκίνητο), με αφετηρία την Τρίπολη και προορισμό την Πλατεία Συντάγματος.

Καλούμε όποιους επιθυμούν από τις πόλεις από τις οποίες θα περάσει η πορεία να ενωθούν μαζί μας. Επίσης καλούμε τους κατοίκους της Αθήνας να μας περιμένουν στην Λεωφ. Αθηνών-Κορίνθου με ποδήλατα ή και μοτοσυκλέτες και να καταλήξουμε όλοι μαζί στο Σύνταγμα. Για τους Αθηναίους κατοίκους που ενδιαφέρονται, θα βρισκόμαστε στο ύψος του Δαφνίου περίπου στις 6:15μμ και στο ύψος του Περιστερίου περίπου στις 7:00μμ.

Η συνολική απόσταση της διαδρομής είναι 224 km περίπου (123 km το Σάββατο και 101 km την Κυριακή).

Η πορεία δεν διοργανώνεται από κανέναν φορέα ή σύλλογο. Ξεκίνησε σαν ιδέα μερικών απλών πολιτών και επεκτάθηκε.
Η συμμετοχή κάποιου στην πορεία γίνεται με προσωπική του ευθύνη και θα πρέπει να γνωρίζει από πριν την δυσκολία της απόστασης και της διαδρομής, καθώς και να έχει υπόψη του τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν.

Η πορεία έχει ως στόχο να αναδείξει το ζήτημα του δικαιώματος της ελεύθερης διαμαρτυρίας των πολιτών με ειρηνικά μέσα και να εκφράσει την λύπη, αγανάκτηση και προβληματισμό σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν στην Πλατεία Συντάγματος το διήμερο 28-29 Ιουνίου.

Το χρονοδιάγραμμα έχει υπολογιστεί με μέση ωριαία ταχύτητα τα 12 χλμ/ώρα περίπου. Ο ρυθμός αυτός επιτρέπει στον καθένα ανεξαρτήτως της φυσικής του κατάστασης να λάβει μέρος με το ποδήλατό του σε ολόκληρη ή μέρος της διαδρομής. Η πορεία θα ακολουθήσει αυτόν τον ρυθμό και δεν θα είναι δυνατό να διακόπτεται όταν κάποιος θέλει να ξεκουραστεί, καθώς υπάρχει χρονοδιάγραμμα που πρέπει να τηρηθεί. Αν κάποιος δεν μπορεί να συνεχίσει, θα πρέπει να σταματήσει και είτε να επιστρέψει με κάποιο όχημα που θα πρέπει να έχει φροντίσει από πριν να υπάρχει, ή να μπει στο όχημα για να ξεκουραστεί και να συνεχίσει πάλι όταν αισθανθεί πως μπορεί και το επιθυμεί.

 Η διαδρομή του Σαββάτου 16 Ιουλίου θα έχει αφετηρία στις 6:30πμ από την Τρίπολη και θα κατάληξει στην Κόρινθο στις 9:00 όπου θα γίνει διανυκτέρευση.Οι ενδιάμεσες στάσεις της διαδρομής θα είναι: Μύλοι, Ναύπλιο, Άργος, Χιλιομόδι

Η διαδρομή της Κυριακής θα έχει αφετηρία την Κόρινθο στις 6:30πμ και θα καταλήξει στην Πλατεία Συντάγματος στις 8:00μμ
με τις εξής ενδιάμεσες στάσεις: Αγ. Θεόδωροι-Κινέτα-Μέγαρα-Νέα Πέραμος-Ελευσίνα-Ασπρόπυργος

Για την διανυκτέρευση στην Κόρινθο, καθώς και για την διανυκτέρευση ή την επιστροφή από Αθήνα θα πρέπει να έχει φροντίσει ο καθένας ατομικά.

Όσοι από τους κατοίκους των ανωτέρω πόλεων επιθυμούν να ακολουθήσουν την πορεία ή θα ήθελαν περισσότερη ενημέρωση,μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας με τους εξής τρόπους:

1) email: aganaktismenoi_tripoli@yahoo.gr
2) Χρήση του συνδέσμου 'ΕΠΑΦΗ' από την ιστοσελίδα μας
3) Τηλέφωνο: 6986-771135

Επαναλαμβάνουμε πως οι αναρτήσεις και οι συμβουλές μας δεν είναι ως διοργανωτών, αλλά ως συμμετεχόντων.

ΠΗΓΗ και περισσότερες πληροφορίες: Αγανακτισμένοι Τρίπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου